Σελίδες

Δευτέρα 8 Ιανουαρίου 2018

Ο πόλεμος της σακούλας!!!


Καλή χρονιά μπλογκοπαρέα!!!
Καλή και ευλογημένη χρονιά με καθόλου άσχημες ειδήσεις με δουλειά για όλους και υγεία.
Ας ελπίσουμε για το καλύτερο!!!
Και εκεί που λες άντε να ξεκινήσουμε τη χρονιά να δούμε τι θα δούμε,κάτι επιδόματα που έπεσαν,κάτι μερίσματα που πήραν έτσι για να χρυσώσουν το χάπι....να ψωνίσουν κάτι.....
έρχεται ο πόλεμος με τις πλαστικές σακούλες!!!
Πας στο σούπερ μάρκετ σε ρωτάει η υπάλληλος:
Πόσες σακούλες θες;Αν έχεις δυο πραγματάκια λες μία,αν έχεις γεμίσει ένα καρότσι πράγματα αρχίζεις τους υπολογισμούς...για να πατήσει το κουμπάκι η ταμίας,δύο,πέντε...και πάει λέγοντας!
Περιβαλλοντικό τέλος σου λέει,νοιάστηκαν ξαφνικά για το περιβάλλον!!!τρίχες!!!
Και με τις σακούλες απορριμάτων τι θα γίνει;
Ένα αλαλούμ!!!
Έτσι κι εγώ έραψα μια πάνινη τσάντα και την παίρνω μαζί μου όποτε πάω για ψώνια!!Και κακώς που δεν το είχα κάνει νωρίτερα!!!
Λέει η άλλη
-Θα βγούμε με τα ταγάρια για ψώνια;
Γιατί κυρία μου;μια χαρά είναι τα ταγάρια!!!
Ύφασμα είχα,έτσι ξεκίνησα!!
Εδώ είναι τα κομμάτια,δύο μεγάλα για το εξωτερικό και άλλα δύο για το εσωτερικό μέρος της τσάντας,το ίδιο έκανα και για τα πλαϊνά και για τον πάτο.


         Εδώ βλέπετε τα κομμάτια ραμμένα θα μπει το ένα μέσα στο άλλο.

 
    Αφού τα έραψα γύρω γύρω για να ενωθούν στο τέλος πρόσθεσα και τα χερούλια.Έκοψα τέσσερα χερούλια δύο μικρά και δύο μεγάλα.Τα μικρά για να την κρατάω με το χέρι μου και τα μεγάλα για να την κρεμάω και στον ώμο.


      Στο τέλος γάζωσα τα πλαϊνά κομμάτια και τον πάτο εξωτερικά πιάνοντας τα εσωτερικά κομμάτια μαζί για να είναι σταθερά.


       Σταθεροποίησα καλά τα χερούλια και η τσαντούλα μου είναι έτοιμη!!!Σε όποιο μάρκετ και να πήγα πήρα συγχαρητήρια!!!Τις πλαστικές τώρα που έχω στο σπίτι θα τις κόψω σε λωρίδες θα τις πλέξω και θα φτιάξω τσάντα για τη θάλασσα όπως έκανε η γιαγιά μου πριν χρόνια έπλεκε σακούλες και τις έκανε πατάκια για το νεροχύτη!!!!Πρακτικά μυαλά!!!

Αυτά φίλες αγαπημένες με τις τσάντες.Και για να μιλήσουμε σοβαρά αυτό το μέτρο είναι ένα ακόμη φοροεισπρακτικό μέτρο και όχι για την προστασία του περιβάλλοντος ή για να αποκτήσουμε οικολογική συνείδηση.Ο καθένας μας να πάρει τις ευθύνες του και να σκεφτεί πριν πετάξει τα σκουπίδια στους δρόμους,στις θάλασσες,πριν πετάξει στους κάδους ανακύκλωσης χαρτιά υγείας και τρόφιμα τι θα συμβεί στο περιβάλλον και να κάνει αυτό που πρέπει....όλα είναι θέμα παιδείας!!!

                                                                Φιλιά!!!

29 σχόλια:

  1. Πολύ όμορφη η τσάντα σου Δέσποινα!
    Κι εγώ χρησιμοποιώ πάνινες εδώ και καιρό και έχω 5 διαφορετικές!
    Καλή εβδομάδα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και πολύ καλά κάνεις Μαριάννα μου!!!θα ράψω κι άλλες σε διάφορα μεγέθη για να έχω!!
      Φιλάκια!!!καλή εβδομάδα και σε σένα!!!

      Διαγραφή
  2. Μ αρέσει πολύ η τσάντα σου, είναι πολύ ωραία !!
    Κι εγώ πάνινη χρησιμοποιώ πολύ καιρό τώρα και μου θύμησες που η μητέρα μου έπλεκε τις νάυλον σακούλες και τα καλσόν επίσης για πατάκια στο νεροχύτη !!!
    Πολλά χαιρετίσματα !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Για τις νάυλον σακούλες το ήξερα αλλά για τα καλσόν πρώτη φορά το ακούω!!!είδες πόσο πρακτικές γυναίκες ήταν όλες δεν πετούσαν τίποτα ότιδήποτε κάπου το χρησιμοποιούσαν!!!
      Να σαι καλά!!!καλή σου εβδομάδα!!!

      Διαγραφή
  3. Καιρό θέλω να δοκιμάσω να φτιάκω μια τσάντα τέτοια... Πολύ όμορφη έγινε η δική σου!
    Αυτό που πρέπει να υπολογίσεις πόσες ακριβώς θα χρειαστείς με εκνευρίζει κι εμένα...
    Μακάρι να αφυπνιχόταν έτσι η οικολογική μας συνείδηση...
    Καλή χρονιά, Δεσποινάκι! 🌟😘

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αλεξάνδρα μου να φτιάξεις εγώ θα φτιάξω κι άλλες λίγο πιο μικρές μόνο!
      Μόνο για το περιβάλλον δε νοιάζονται και πρέπει να αφυπνιστούμε γενικώς!!!
      Καλή χρονιά!!!

      Διαγραφή
  4. Αν κόπτονται για το περιβάλλον,ας αρχίσουν να πουλάνε τα πράγματα χύμα.
    Να αγοράζουμε κι εμείς αυτά που χρειαζόμαστε καθημερινά. Η γιαγιά μου με έστελνε στον μπακάλη να πάρω μια κουτάλα σάλτσα στη λαδόκολλα και πάστες σαρδέλες για τη φασολάδα.
    Αφού δεν μπορούμε να το κάνουμε αυτό,κοροϊδευόμαστε με τις σακούλες.
    Μπράβο Δέσποινα,υπέροχη η τσάντα σου.
    Κι εγώ με τσάντες ασχολούμαι αυτό τον καιρό σε διάφορα μεγέθη,για τα ψώνια .
    Σακούλες πάντως δεν αγοράζω.
    Καλή συνέχεια και φιλάκια πολλά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μια κουτάλα σάλτσα;Πω πω Ρένα μου τι χρόνια!!!Τις σαρδέλες τις θυμήθηκα κι εγώ μικρό κοριτσάκι που με έστελνε η μάνα μου στο μπακάλικο και για ρέγγες τυλιγμένες στη λαδόκολλα!!!
      Και να καταργήσουν κάθε είδους πλαστικό αν θέλουν να προστατέψουν το περιβάλλον!!!
      Ούτε εγώ αγοράζω σακούλες και θα φτιάξω κι άλλες!!!
      Φιλάκια!!!

      Διαγραφή
  5. και πολύ καλά εκανες!πρεπει επιτελους να μας γινει συνηθεια να εχουμε μια πανινη τσαντα μαζί μας, οπως κανουν όλοι στο εξωτερικο.
    καλή χρονια με υγεια, αγάπη και ευτυχια σου ευχομαι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και στο εξωτερικό Λίτσα μου χρησιμοποιούν πλαστικές σακούλες τις πληρώνουν όμως δεν βλέπεις πουθενά ούτε μισή πεταμένη στους δρόμους!!!όπου κι αν πας είναι πεντακάθαρα!!!
      Καλή χρονιά και σε σένα!!!φιλιά!!!

      Διαγραφή
  6. Σε δουλειά να βρισκόμαστε Δεσποινα και να βάζουν όπως όπως το χέρι τους στην τσέπη μας. Η οικολογική συνείδηση χρονια τωρα την εχουν ναρκώσει με κάθε λογής ναρκωτικά.
    Εμείς εδώ βράζουμε στους τόννους σκουπιδιών απο τον Οκτώβρη.Το τι είναι πεταμένο δε περιγράφεται.ΠΟΙΟΣ ΦΤΑΙΕΙ,ΑΛΛΟΣ ΑΠΟ ΕΜΑΣ ΤΟΥ Σ ΙΔΙΟΥΣ ΠΡΩΤΙΣΤΩΣ;;;
    Μακάρι να ξαναγυρίζαμε στην εποχή των γονιών και των γιαγιάδων μας γιατί είχαν μία φιλοσοφία ζωής με πολύ πιο ελάχιστες γνώσεις απο τις δικές μας,αλλά βλέπεις εμείς γίναμε "πολιτισμένοι"! Εγω εκτός του πλεξίματος κάθε λογής κουρελιού και σακκούλας για άλλη χρήση πλέον,θυμάμαι και τα δίχτυα-τσάντες που έμπαιναν τα ψώνια.Μετά κατακλυσθήκαμε απο το πλαστικό και ο παραλογισμός μα ςκαι η αμετριοέπειά μας θάρθει να μας πνίξει
    Καλή χρονιά νάχουμε και συγχαρητήρια κι απο μένα γι ατην τσάντα σου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μα μόνο για να τα πάρουν είναι αυτό το μέτρο!!!και κανείς δεν λέει να ξυπνήσει!!
      Οι γονείς μας και οι γιαγιαδες μας εκτιμούσαν και το πιο μικρό αντικείμενο που είχαν και ότι χαλούσε και φτιαχνόταν το έφτιαχναν και αν δεν φτιαχνόταν το χρησιμοποιούσαν κάπου αλλού!!!!Δεν πετούσαν τίποτα!!Όπως πολύ σωστά λες δεν φταίει κανείς άλλος λοιπόν από εμάς τους ίδιους!!
      Φιλάκια!!!

      Διαγραφή
  7. Δέσποινα μου καλή χρονιά με υγεία και χαρά!
    Σκέφτηκαν ότι οι σακούλες βλάπτουν το περιβάλλον και αδιαφορούν για όλες τις άλλες πλαστικές συσκευασίες. Η τσάντα σου πάντως είναι όμορφη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλή χρονιά Ελένη μου!!!
      Σιγά μη σκέφτηκαν το περιβάλλον το μόνο που σκέφτονται έιναι πως να μας τα πάρουν!!
      Σε ευχαριστώ πολύ!!!
      Φιλιά!!!

      Διαγραφή
  8. σωστηηηηηηη σωστηηηηηηηηηηη σωστοτατη..............μια χαραααααααααααα θα χεις το κεφαλι σου ησυχο πρεπει κ γω να το επιχειρησω ολοι μας μαλλον!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστώωωωωωωωωω!!!!!!!Σοφάκι να το επιχειρήσεις και έπρεπε να το είχαμε κάνει!!περιμένω να δω!!!φιλιά!!

      Διαγραφή
  9. Δεν συμφωνώ με το μέτρο καθόλου ... αλλά συνηθως εμεις οι Ελληνες πρέπει να μας επιβάλουν να πληρωσουμε για να κάνουμε το αυτονόητο για την δική μας συνείδηση θυμάμαι το ιδιο εγινε και με τις ζώνες ασφαλίας ..στα αυτοκινητα..επειδη παλια εκανα μια δουλειά που είχε σχεση με τουρίστες το πρωτο πραγμα που έκαναν μολις εμπαναν στο αυτοκινητο ηταν αυτή... μολις εβαλαν πρόστιμα όλοι αρχισαν να τις φορανε... εχω την εντύπωσε Δεσποινα νου οτι μας χρειάζτε παιδεία απο το νηπιαγωγείο για να είναι οι επόμενες γενιες πιο ευαίσθητοποιημενες για το περιβαλον.. αυτης της γης που θα κληρονομησουν .
    Καιρός ειναι..να αφυπνηστούμε απο τωρα...η τσαντούλα σου υπεροχη..και γω χρησιμοποιω πανινες η χάρινες τσάντες...καλή χρονιά να έχεις με υγεία και ότι αλλο ποθεις...να εισαι καλά.. φιλάκιααα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όλοι πρέπει να βοηθήσουμε για το περιβλαλλον Ρούλα μου...κράτος δήμοι όλοι οι φορείς και πρώτοι από όλους εμείς!!!!ο καθένας μας να μάθει και να διδάξει τα παιδιά του το αυτονόητο!!!δυστηχώς όμως δε μαθαίνουμε και γρήγορα ξεχνάμε....είναι μεγάλη συζήτηση!!!
      φιλιάκια!!

      Διαγραφή
  10. Καλή χρονιά! Η ανάρτηση σου σε συνδυασμό με τη μουσική που ακούω τώρα στο μπλογκ σου, δε ξέρω αλλά είναι κάπως συγκινητικό ως συνδυασμός. Ελλάδα! Ίσως έχω επηρεαστεί από τη πρόσφατη απουσία μου. Έφερα δύο σακούλες/τσάντες κι εγώ απ'τα ξένα για τα ψώνια μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλώς ήρθες στο μπλογκάκι μου!!!η μουσική του Χατζιδάκη είναι η ομορφότερη και είναι Ελλάδα!!!!και γω συγκινούμε όταν την ακούω!!!!
      Φιλάκια!!!

      Διαγραφή
  11. Πόσο χαίρομαι που είμαι ξανά στην όμορφη παρέα μας και στην όμορφη μπλογκογειτονιά μας. Μου έλειψε πολύ και γι αυτό ξαναήρτα. Ούτε που θυμούμουν για τη ζωγραφιά, τι συγκινητικό που την έχεις ακόμα και που δε με ξέχασες
    Ευχαριστώ πολύ για την ευχή σου
    Καλή χρονιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Δέσποινά μου, σύμφωνα με τους κυβερνώντες τώρα που χρεώνεται η πλαστική σακούλα θα σωθεί το περιβάλλον. Οι λοιπές πλαστικές συσκευασίες, τα εργοστάσια κλπ δεν μολύνουν! Τι να πω? Ανεξαρτήτως όμως, η τσαντούλα είναι πανέμορφη. Να τη χαρείς. Πολλά φιλιά, φίλη μου, και Καλή Χρονιά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Πραγματικός πόλεμος όμως!!! Κι εγώ θα χρειαστώ κανα δυο τέτοιες τσαντούλες γιατί τώρα που θα σώσουμε τον πλανήτη από τις σακούλες πρέπει να φροντίσουμε να κουβαλάμε κάπως και τα ψώνια μας!!! Καλή Χρονιά κι από εδώ Δεσποινάκι μου γλυκό! Σε φιλώ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Καλησπέρα σου Δέσποινα και εδώ στο σπιτικό σου. Πολύ καλά έκανες με την όμορφη χειροποίητη τσάντα σου....! ήδη πολύς κόσμος αρχίζει αισθητικά να θυμάται εκείνες τις όμορφες τσάντες μακράς χρήσης. Λίγο χρώμα στη ζωή μας.
    Καλή συνέχεια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Πολύ ωραία η τσάντα σου Δέσποινα. Μακάρι να ήξερα και εγώ να φτιάχνω αλλά πάλι να κρατάω πόσες μαζί μου για να χωράνε τα ψώνια; Είναι και ότι οι σακκούλες των μάρκετ είναι βιοδιασπώμενες.Κάτι άλλες σακκούλες που δεν τις απαγόρευσαν δεν είναι ...σιγά μην νοιάζονται για το περιβάλλον.Κάπου θέλανε να βάλουν φόρο και δεν τους έβγαινε...και βρήκαν τις σακκούλες και τη δικαιολογία.
    Πάντως να σαι καλά είσαι χρυσοχέρα πολύ όμορφη η τσάντα το ξαναγράφω
    Καλό σου Σαββατόβραδο
    Φιλιά πολλά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Υπέροχη η τσάντα σου! Κι εγώ εκεί που λέω ότι κάποιος θα νοιαστεί για το περιβάλλον πραγματικά, εκεί μου προκαλούν ένα μειδίαμα αηδίας γιατί τολμούν να μας δουλεύουν μέσα στα μούτρα. Τι να πεις γι'αυτόν τον κόσμο πια; Καλή συνέχεια κορίτσι μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Υπέροχη η τσαντούλα σου, εγώ έχω μία κάπως μικρή που την κάνω πακετάκι και την έχω ΠΑΝΤΑ στη τσέπη του μπουφάν μου και βέβαια στο αυτοκίνητο ένα σωρό από τις γερές που αγόρασα από μαγαζιά που τις πουλάνε.Απλά δεν πρέπει να τις ξεχνάμε όταν μπαίνουμε σε σούπερ μάρκετ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή