Σελίδες

Παρασκευή 3 Αυγούστου 2012

Η γη ετούτη επλάστηκε για να την περπατάς......

Καλημέρα στην όμορφη γειτονιά.....Χάθηκα ε;;Είπα να ασχοληθώ λίγο με το μπλοκάκι μου γιατί αράχνες έπιασε!!!!Το καλοκαίρι ο χρόνος μου είναι πολύ περιορισμένος.Θες αγροτικές εργασίες που πρέπει να γίνουν,να κάνουμε και κανένα μπάνιο,επισκέψεις,δεν προλαβαίνω να ασχοληθώ με τις κατασκευές μου και το μπλοκάκι μου!!Από ότι είδα η γειτονιά έχει ερημώσει αρκετά.Εύχομαι να περνάτε όλοι καλά όπου κι αν είστε!!!! 
Σήμερα θα σας δείξω τον τόπο μου!!!!Τη Νεάπολη Λακωνίας!!!!Το Mαράκι είχε την καταπληκτική ιδέα να δείξουμε τον τόπο μας ή κάποιο άλλο μέρος της Ελλάδας μας!!!Να ανταμώσουμε όμορφες παραλίες,καταπράσινα βουνά,να γευτούμε μυρωδιές,να περπατήσουμε πολύχρωμα σοκάκια,να ανεβούμε σε ανεμοδαρμένους πύργους και να θαυμάσουμε παλιά ξωκλήσια...έστω κι έτσι μέσα από αυτό εδώ το κουτί να γνωρίσουμε άγνωστες γωνιές της πατρίδας μας!!!!!
Σας πάω ψηλά...η Νεάπολη από ψηλά....μέσα στο βάθος η Ελαφόνησος...
....το καράβι μόλις έφτασε από τα Κύθηρα....


οι παραλίες......

και τώρα τα αξιοθέατα....το κάστρο του Μεσοχωρίου.Ένα μικρό οχυρό χτισμένο σε απότομη βραχώδη έξαρση,ελέγχει τον Λακωνικό κόλπο,τον κάμπο των Βοιών και τα γύρω περάσματα.Η αρχική κατασκευή του χρονολογείται στους βυζαντινούς χρόνους (13ο-14ο αι.)Δεύτερη ονομασία και κάστρο της Αγίας Παρασκευής οφείλεται στο ομώνυμο εκκλησάκι που ησυχάζει στους πρόποδες του λόφου!!!
.....το απολιθωμένο δάσος στην Αγία Μαρίνα λίγο πιο έξω από τη Νεάπολη......

.....το σπήλαιο της Καστανιάς όταν ανακαλύφθηκε τυχαία από έναν βοσκό....

...το Παραδείσι....ο ναός της Παναγιάς μας κυριαρχεί μέσα στα θεόρατα πλατάνια με τα άφθονα τρεχούμενα νερά....είχα πάει προχθές γιατί κάθε βράδυ έχει λειτουργία ....
 ένα υπέροχο ηλιοβασίλεμα από το προαύλιο της εκκλησίας.......να μην ξεχνάμε την Παναγιά μας μέρες που είναι να την έχουμε ως πρότυπο και να παραδειγματιζόμαστε από την υπομονή της,τη σιωπή της στον πόνο της.....
....αυτά από μένα φίλες μου για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ
σας αφήνω με μια φωτογραφία από αυτό που βλέπω κάθε απόγευμα που πάω για μπάνιο
Σας εύχομαι καλό ξέγνοιαστο μήνα όσο καλός και ξέγνοιαστος μπορεί να είναι......να περνάτε καλά όπου κι αν πάτε και να ξεκουραστείτε!!!!!!μας περιμένει δύσκολος χειμώνας....

                                                                       Φιλιά!!!!!!

13 σχόλια:

  1. Υπέροχες φωτογραφίες. Δεν το ήξερα αυτό το σπήλαιο. Καλό μήνα και καλή συνέχεια σε ότι κάνεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δεσποινάκι μου καλημέρα!
    Καλά!!!!!Έχω μείνει με τις φωτογραφίες σου!!!Φανταστικές!!!!!!!!!Είσαι τυχερή που κάνεις διακοπές σε αυτόν τον όμορφο τόπο!!!!!!!Να περνάτε καλά και σου στέλνω πολλά φιλάκια!!!!!!!!!!!!Καλό ΣΒΚ!!!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Δεσποινάκι τι υπέροχες φωτογραφίες απ´ τον τόσο όμορφο κι ευλογημένο τόπο σας! Και να σου πω... οι μισές μου ρίζες είναι κάπου εκεί κοντά σας, στη Λάγια που δεν έχω επισκεφτεί πότε. Μάλλον ήρθε η ώρα... Πολλά φιλιά και η Παναγία μας να μας σκεπάζει όλους και την πατρίδα μας με τη χάρη της για τα δύσκολα που έρχονται... Τι υπέροχο εκκλησάκι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Πανέμορφες φωτογραφίες!Είχαμε περάσει κάποτε για να πάρουμε το καραβάκι για τα Κύθηρα!!Ήμασταν περαστικοί, λοιπόν, αλλά έπρεπε να μείνουμε, για να δούμε τις ομορφιές του τόπου σου!Δεν πειράζει, την άλλη φορά!Να΄σαι καλά, καλές διακοπές!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Σκια μου..καλημερα..χαρουμενο Μηνα ματια μου,,πανεμορφη..μαγεμενη..τι ομορφιες ειναι τουτες..να σαι καλα..τα περνω ολα και φευγωωωωωωωωωωωωωω..ανοιγουμε πανια για αλλους τοπους μαγεμενους..ζωγραφισμενους..καλα να περνας..σε φιλω..πολυ πολυ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Καλημέρα Δεσποινάκι!!Τί μού θύμισες!!Ωραίες οι φωτό,ωραία μαγικά τοπία!!!Καλά νά περνάς!!Καλό Σ/Κ!!!Φιλάκια!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΑΑχ μα τι όμορφα που είναι! Καλό Σαββατοκύριακο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Δέσποινα ζεις σε ένα τόπο που είναι όμορφος να τον περπατάς. Παρουσίασες πάρα πολύ ωραία τις ομορφιές τις Νεάπολης.
    Φιλάκια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. καλημέρα..πολύ όμορφο το μέρος που ζεις..
    και οι φωτογραφίες σου..τέλειες..
    φιλιά απο το mystickland!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Οι φωτογραφίες σου απεικονίζουν τέλεια τις ομορφιές του τόπου σου. Νομίζω είναι ένα μέρος που πρέπει να επισκεφτεί κάποιος. Πρίν χρόνια επισκέφτηκα τη Λακωνία κάνοντας μια εκδρομή στην Πελοπόννησο. Δεν θυμάμαι όμως τη Νεάπολη. Ελπίζω στο μέλλον να μου δοθεί η ευκαιρία να την επισκεφτώ φιλάκια από Θεσσαλονίκη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΔΕΣΠΟΙΝΑΚΙ ΜΟΥ....ΜΕΝΕΙΣ ΣΕ ΕΥΛΟΓΗΜΕΝΟ ΤΟΠΟ!!!Κ Α Τ Α Π Λ Η Κ Τ Ι Κ Ε Σ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ!!!!ΚΑΛΑ ΝΑ ΠΕΡΝΑΣ...ΦΙΛΑΚΙΑ!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή