Σελίδες

Παρασκευή 6 Μαρτίου 2020

Έπεσαν οι μάσκες!!!





Αγαπημένη παρεούλα να μαι πάλι!!
Καλό μήνα και καλή Σαρακοστή να έχουμε με υγεία πάντα!!
Πολλά συμβαίνουν τον τελευταίο καιρό που με έχουν προβληματίσει πάρα πολύ.Τα βλέπουμε όλοι άλλωστε...Προσφυγικό,κοροναιός...
Θα γίνει και μια σύνοδος λέει μεγάλη Πλούτωνα-Κρόνου και δεν φτάνει μόνο αυτό θα πάει και θα μπαστακωθεί και ο Δίας δίπλα τους και θα φέρει την καταστροφή!!Είναι λέει πολύ φασαριόζος!Δεν κάθεται φρόνημα!Ήταν ανάγκη τώρα;Καλά δεν είχαμε την ησυχία μας;Ούτε οι πλανήτες δεν τα βρίσκουν μεταξύ τους θα τα βρουν οι άνθρωποι;!!Τι έχουμε πάθει!!
Πέρα από τα καλαμπούρια και την πλάκα τα πράγματα είναι πολύ σοβαρά και εγώ θα πω μόνο αυτό:
Ο Θεός να βάλει το χέρι του!!
Λοιπόν ζούμε τραγικές καταστάσεις και χρειάζεται υπομονή και όχι πανικός.Μαζί με την εξάπλωση του κοροναιού εξαπλώνεται και η υστερία του καθενός που αυτό και αν δημιουργεί προβλήματα.Δεν ξέρω τι να πω..Σε κοιτάζουν λες και τους έχεις σκοτώσει κάποιον.Σε σκανάρουν από την κορφή μέχρι τα νύχια μήπως είναι άρρωστος αυτός;σκέφτονται μακριά!!Γιατί φοράει μάσκα γιατί έβηξε γιατί,γιατί...Δεν ξέρω τι να πω....Το προσφυγικό;άλλη πληγή αυτή...Ο άνθρωπος πλέον δεν έχει καμιά αξία!!

Είχα πάει στο φαρμακείο έμπαινε κόσμος και ζητούσαν μάσκες και αντισυπτικά για τα χέρια μη τυχόν και συμβεί κάτι.Οι κοπέλες έλεγαν δεν υπάρχει τίποτα από αυτά ούτε για δείγμα,οι αποθήκες δεν είχαν τίποτα να τους στείλουν.Όταν θα χουν θα στείλουν και οι τιμή τους θα είναι πέντε φορές πάνω!!Μα πότε έγιναν όλα αυτά λέω εγώ;Το μόνο που μένει τώρα είναι να δούμε να αδειάζουν τα μάρκετ!!
Με λίγο ψάξιμο στο διαδίκτυο βρήκα πως μπορούμε να φτιάξουμε μάσκες μόνοι μας.Πολλά τα σχέδια και οι τρόποι.Εγώ κατέληξα σε αυτές και σας τις δείχνω.Μάσκες λοιπόν από ύφασμα να πλένονται κιόλας
Υφάσματα υπάρχουν στο ράψιμο λοιπόν!!Ρώτησα και τη φίλη μου γιατρό που μου είπε ότι σκέτο ύφασμα δεν σε καλύπτει πρέπει να υπάρχει και κάτι προστατευτικό από μέσα γιατί στην αρχή είχα ράψει μία σκέτη με το ύφασμα.Τι κάνουμε λοιπόν;



Παίρνουμε το ύφασμα 30x22 cm και διπλώνουμε σαν φάκελο όπως βλέπετε στην εικόνα 


Το διπλώνουμε δυο φορές ή και τρείς αν θέλουμε και πιάνουμε τις άκρες.Δεν μπορούσα να γυρίσω την εικόνα γι αυτό γυρίστε τα κεφάλια σας!!
Εδώ πρόσθεσα το λάστιχο και επειδή ήθελα να τις κάνω πιο τσαχπίνικες πρόσθεσα και ύφασμα στις άκρες.


Και ιδού το αποτέλεσμα!

Εδώ είναι το άνοιγμα όπου μπορούμε να βάλουμε μέσα κάτι για προστασία.Ή ένα κομμάτι νάυλον άλλοι μου είπαν φίλτρο απορροφητήρα δεν ξέρω τι.

Αυτές είναι οι μάσκες και πολύ θα χαρώ να μου πείτε τη γνώμη σας για το τι θα μπορούσα άλλο να κάνω.


Αυτά από μένα φίλοι μου,ψυχραιμία λοιπόν και όχι πανικό,όχι φόβο!!!Η χώρα μας έχει περάσει πολλά και τα έχει καταφέρει γιατί δε λυγίσαμε ποτέ.Θα τα καταφέρει και πάλι!!Το μόνο που χρειάζεται πίστη και ομόνοια από όλους μας!


                                                            Καλό Σαββατοκύριακο!!!


10 σχόλια:

  1. Ετοιμοπόλεμη, Δέσποινα μου!
    Έχεις δίκιο,δεν ξέρουμε τί μας γίνεται πια και τί ακόμα θα δούμε.
    Κι όπως είπες, ο Θεός να βάλει το χέρι του.
    Ο άνθρωπος είναι το πιο άγριο θηρίο, αυτό βλέπουν κάθε μέρα.
    Μια χαρά οι μάσκες που έφτιαξες, αν και σε λίγο βλέπω να κυκλοφορούμε με σκάφανδρα. Βρες κανένα πατρόν να είμαστε έτοιμες.
    Καλό βράδυ.
    Η Παναγία μαζί μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δέσποινα, αγαπημένη μας φίλη. Μια χαρά σε βλέπω. "Μάχιμη" και ψύχραιμη. Και πάνω απ όλα ώριμη και υπεύθυνη. Δυστυχώς, σε αυτές τις δύσκολες, όπως αναφέρεις, καταστάσεις, δοκιμάζεται η κοινωνική συνοχή αλλά και τα ανθρώπινα αντανακλαστικά του ανθρώπου. Εδώ θα φανεί το βάθος του "πολιτισμού" μας και η πραγματική υφή των "αξιών" μας. Τα μέχρι τώρα στοιχεία περιέχουν και αρνητικές εκτιμήσεις. Θα προσπαθήσουμε να προσπεράσουμε τις κραυγές και τη μισανθρωπιά και να αναδείξουμε την αλληλεγγύη και την υπευθυνότητα.
    Καλησπέρα Δέσποινα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Δεσποινάκι, μόλις είδα την ανάρτησή σου, και έσκασα στα γέλια! Και ξέρεις γιατί; μέχρι πριν από δύο ώρες, έραβα κι εγώ μάσκες!!!! Εντελώς 'στα κουτουρού' που λένε (χωρίς πατρόν εννοώ) έκοψα υφάσματα, σκέφτηκα και σιδέρωσα από μέσα καρίνα, για ενίσχυση, και έβαλα ενδιάμεσα και άλλο ένα κομμάτι από πιό 'γερό' ύφασμα. Γύρισα τις άκρες και πέρασα μέσα λαστιχάκι. Δεν σκέφθηκα όπως εσύ να αφήσω κενό για να μπαίνει μέσα κάποιο 'φίλτρο' αλλά τουλάχιστον πλένονται και σιδερώνονται.
    Τις έφτιαξα γιατί θα πηγαίναμε σ'ένα γηροκομείο, αύριο Κυριακή, αλλά μας ειδοποίησαν πως απαγορεύτηκε το επισκεπτήριο.
    Σε φιλώ (από μακρυά...χα χα χα) και ο Θεός να βάλει το χέρι του, όπως λές!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. μπραβο !!!!!!!!!! φυσικα για ολα στο ΘΕΟ πρεπει να απευθυνομαστε...
    μην ξεχναμε την προσευχη ποτε οχι μονο στα δυσκολα....
    ειθε να μας φωτισει ολους!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Πολλά μαζεμένα έπεσαν Δέσποινά μου! Τι να πούμε για ιούς, για μεταναστευτικό, για οικονομικά.Φτιάξτε μάσκες εσείς οι χρυσοχέρες γιατί από ράψιμο μόνο τα βασικά ξέρω. Μπράβο σου πάντως, τις έκανες και κομψές.Αφου κάνουν δουλειά είναι ετοιμοπόλεμη.
    Φιλιά πολλά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Με τόσες καταστάσεις δύσκολες που μας συμβαίνουν σε πολλά επίπεδα..θέλει να είμαστε..προσεκτικοί με τον εαυτο μας και δυνατοί..λιγη προφύλαξη δεν έκανε ποτε κακο σε κανεναν..Δέσποινα μου..
    Εμεις που δεν βρίσκουμε ΄μασκες μακαρι να μην χρειαστουν.. είναι πολύ καλή η ιδέα να τις φτιαξουμε μόνες μας.. μποραβο που έβαλες ενα τόσο επικαιρο θέμα..το θέμα της μάσκας...
    Ας ευχηθούμε να περάσει όλο αυτό με την δύναμη του Θεού...λιγη υπομονή ..ο Θεός της Ελλαδας μας προστατεύει..
    Να είσαι καλά και να προσέχεις ..φιλιααα!!!💙

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Πράγματι Δέσποινα μου είναι τόσα πολλά που μας συμβαίνουν !!! Ψυχραιμία και σύνεση χρειαζόμαστε αυτά περνούν από το χέρι μας και μπορούμε να τα κάνουμε !! Προς το παρόν ας διαχειριστούμε τον ιό και να μη λείψει κανένας άνθρωπος !!
    Πολύ ωραίες και πρακτικές οι μάσκες σου , για ενίσχυση μπορείς να βάλεις και φίλτρο καφέ , είναι ασφαλές!!
    Καλή Μεγάλη Εβδομάδα , με αγάπη και γαλήνη !!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Όλες γίναμε σαν τις γυναίκες στο Αλβανικό μέτωπο, αντί να πλέκουμε κάλτσες ράβουμε μάσκες. Τι να πεις με τούτο το ξαφνικό λοιμό. Απλά να ευχηθούμε να περάσει το γρηγορότερο και ν αφήσει τις δυνατόν λιγότερες ανθρώπινες απώλειες. Καλή Ανάσταση ναχουμε Δέσποινα μου

    ΑπάντησηΔιαγραφή